Poznański konkurs w jedzeniu pączków na czas rozstrzygnięty

Poznański konkurs w jedzeniu pączków na czas rozstrzygnięty

XIII Mistrzostwa Poznania w jedzeniu pączków na czas okazały się szczęśliwe dla Piotra Frąckowiaka. W tym roku zjadł on 10 pączków w czasie 7 minut i 5 sekund.  Tym samym, rekord Mistrzostw (4 minuty, 12 sekund) ustanowiony właśnie przez niego przed 6 laty zostaje niepobity.

W konkursie wzięło udział 100 ochotników. Oprócz Piotra Frąckowiaka na podium stanęli:

II miejsce – Zbigniew Cybulski (7’11”),

III miejsce – Tomasz Judkowiak (7’15”).

Nagrodą były m.in. karnety do centrum fitness oraz karnety na Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Mistrzostwa, jak co roku przed Tłustym Czwartkiem, zorganizował Cech Cukierników i Piekarzy w Poznaniu wspierany przez Wielkopolską Izbę Rzemieślniczą w Poznaniu, Urząd Miasta Poznania oraz Międzynarodowe Tragi Poznańskie.

 

 

Previous Prace Fridy Kahlo w Poznaniu - pierwsza i jedyna wystawa w Polsce
Next POLICJANT W CZASIE WOLNYM OD SŁUŻBY ZATRZYMAŁ SPRAWCĘ KRADZIEŻY

Może to Ci się spodoba

Poznań 0 Comments

Aerofestival w Poznaniu – dziesiątki powietrznych statków na naszym niebie

Już jutro powitamy gwiazdy polskiego i światowego lotnictwa w Poznaniu. Organizatorzy zapewniają widzom 720 minut pokazów oraz 20 000 m² wystawy statycznej, obecność grup pokazowych i solistów z 8 krajów

Wiadomości 0 Comments

Poznań – blisko 100 straganów i weekendowe imprezy na Jarmarku Świętojańskim

W sobotę Prezydent Poznania, Jacek Jaśkowiak przekazał klucze do bram miasta zastępcy prezesa Wielkopolskiej Izby Rzemieślniczej w Poznaniu, Antoniemu Odzimkowi. Pierwszy dzień wydarzenia uświetniła obecność reprezentantów poznańskich cechów, członków Bractwa

Wiadomości 0 Comments

Do niedzieli potrwa Francuski Jarmark w Poznaniu

To już czwarty Jarmark Francuski, podczas którego możemy poznać smaki i zapachy znad Loary. Warto odwiedzić Stary Rynek i poczuć niesamowity klimat targu. Kramy pełne są francuskich serów, croissantów, bagietek,

0 Comments

Brak komentarzy!

You can be first to comment this post!

Zostaw odpowiedź